En matig kväll :)

Ikväll träffade vi ägare till fyra stycken av våra åtta lantliga livsmedelsbutiker på ett första möte för serviceprojektet. Vi träffades på Andrum i Vessigebro som var en perfekt lokal för ändamålet – mysigt, på landsbygden och lätt för alla att ta sig till.

Det har visat sig att matbutikerna och butiker i allmänhet är viktiga mötesplatser på landsbygden, något som bekräftats av de butiksägare vi pratat med under januari. Att försöka samla alla kändes viktigt för att ta reda på hur det går för butikerna, om de är intresserade av att jobba med serviceprojektet men också för att använda deras kontaktnät ut i bygderna för att ta reda på vad invånarna efterfrågar i form av service.

Riktigt kul var att även Destination Falkenbergs VD Fredrik Janson var med och att vi därmed kom in på butikernas insatser som turistbyråer. Ofta är en affär en naturlig plats att vända sig till för att be om vägbeskrivning eller få turistinfo på landsbygden, så här kommer redan nu ske ett ökat samarbete mellan Destinationsbolaget och butikerna. Kul tycker vi då det ger ökad service för våra besökare!

Handlarn i Långås har kombinerat sin butik med catering och har riktat in sig på att bara försöka sälja närproducerat och ekologiskt. LG och Elisabeth som driver butiken berättade lite om sitt affärstänk med att försöka använda varor innan de blir dåliga i sin catering, vilket minskat deras svinn och därmed kostnaderna för att bli av med svinn.

Vi pratade också om möjligheterna att söka stöd för investeringar genom Länsstyrelsens landsbygdsprogram. Det finns oanade resurser bland olika stöd när man är företagare på landsbygden och detta är något som både jag och Karin vill bli bättre på att informera om, så att fler i Falkenberg kan dra nytta av dessa pengar 🙂

Kort sagt var det ett mycket trevligt möte med mycket skratt och bra utbyten. Samtliga närvarande butiker ser positivt på serviceprojektet och det tycker vi såklart är superkul!

Om en vecka är det dags för det första inspirationsmötet där vi ska möta ortsborna på fem olika platser och informera om projektets möjligheter. Spännande spännande 🙂

//Jennifer