Ett hav av service på post-it-lappar!

3 av 5 av våra första möten runt om i Falkenberg är nu gjorda. Så kul det har varit!
I Slöinge kom det relativt få, bara 10 personer, men idéerna var väldigt bra. I Morup kom det istället närmare 30 personer och likaså i Vessigebro. Kul!
Det finns ett intresse och ett driv från de olika områdena, men det är intressant att se områdenas olika karaktär. Trots att vi är i en relativt liten kommun är det stora skillnader mellan norr och syd, och mellan kust och inland.

Mötena har gått till som så att vi presenterat projektet, kommit med lite inspiration och sedan låtit mötesdeltagarna tänka vitt och brett, högt och lågt vad som är service för just dem och deras by, men också bara för dem själva som egna personer. Som ung, äldre, företagare, mammaledig eller pensionär. Vad behövs för alla olika människor som bor i orten? Och vad kan göra orten mer populär så att fler vill flytta dit?

Några gemensamma nämnare finns givetvis, och även om vi inte lagt samman allt ännu så märker vi att mötesplatser är centrala. Folk vill ha någonstans att träffas. För många är den platsen den lokala mataffären, men det kommer även många andra, nytänkande och roliga idéer på vad en mötesplats hade kunnat vara och bestå av. Spännande jobb jag och Karin har framför oss att sammanställa allt detta!

Nu väntar två möten till – på måndag den 27/2 ska vi till Älvsered och den 2/3 avslutar vi första rundan av inspirationsmöten i Krogsered. Är du nyfiken att höra mer om projektet får du jättegärna komma på någon av de ovanstående träffarna, oavsett var du bor någonstans. Informationen är den samma!

Vill du veta mer om projektet eller känner du att du missat vad det kan göra? Kontakta mig Jennifer eller Karin så försöker vi boka in ett nytt möte med er 🙂