Nästa steg

Så var alla fem inspirationsmöten genomförda. Fem otroligt olika men ändå väldigt lika möten. Det är skillnad rent geografiskt över vilka behov som finns inom Falkenbergs kommun. I trakterna kring Slöinge är det en stark företagaranda, medans det i Krogsered var mer invånarfokus och önskemål om bättre kommunikationer till orterna omkring och en bättre posthantering.

Men det finns också många likheter och önskemål som återkommer. Alla vill ha en mötesplats – förslag om caféer och pubar är vanliga, och viktiga. Att kunna sitta ner, prata och träffa andra är viktigt och något vi absolut kommer ta med oss och fokusera på.
Annat som återkommer är att samhällsfunktioner som posthantering, kommunikationer med buss och möjligheter för äldre att kunna handla i närliggande butiker. Lokala matkassar som körs ut är också något som nämns ofta.

Matbutikerna visar stort intresse för att vara med i projektet vilket vi tycker är kul. Butiker är ofta en naturlig mötesplats som kan byggas på och byggas ut, men en servicepunkt kan också vara flera små funktioner i en by, det behöver inte vara samlat i en byggnad.

Kort sagt, vi har fått mycket idéer, uppslag och även tips om lokaler som kan bli perfekta att utveckla olika projekt i. Nu ska vi ta nästa steg – samla er som vill vara med och driva framåt!

Nästa steg är nu att sammanställa de personer i de olika områdena som vill vara med framåt i projektet, att bilda de så kallade kärngrupperna.
Tanken är inte att detta ska vara något tungt och jobbigt, utan snarare en chans för de som vill kanske starta och driva något på bygden med starthjälp av oss. Vi kommer ses i april/maj och sedan i september igen, prata, workshopa och åka på inspirationsmöten för att se och lära oss av vad andra gjort.

Är du nyfiken på servicepunktprojektet? Har du en affärsidé som skulle passa in? Här är en video från Tillväxtverket om projektet på nationell nivå, kolla gärna in den! Blir du taggad vet du var vi finns! 😀

Kontakta oss så ses vi och pratar!

/Jennifer