200 idéer för en levande landsbygd!

Under fredagen och lördagen 28-29 april satt jag och Karin i en glaskub i Ullared och pratade med Ullaredborna hur de ville orten skulle utvecklas. Vi fick besök av flera av kommunens högsta tjänstemän och politiker och idéer, synpunkter och åsikter blandades i en kreativ och mycket givande mix.

För serviceprojektet gav detta många uppslag, kontakter och idéer. Bland annat kom vi i kontakt med elevrådet på skolan i Ullared samt flera ungdomar från närområdet och både jag och Karin har nu lovat att det ska bli en ungdomsgård där unga kan hänga och umgås någonstans i området. Dessutom fick vi massor av idéer för hur vi kan fortsätta servicearbetet i Källsjö och Fagered, vilket är superroligt.

Många kommenterade bristen på lokaltrafik mellan byarna kring Ullared och just Ullared. Att det är svårt att röra sig om man inte har bil. Vi har skrivit ner alla tankar och ska framföra dem till den det berör. Vi kollar också i serviceprojektets regi på hur andra kommuner med liknande problem har löst det med anropsbussar och annat smart. Vi lovar återkomma!

En idé som återkom i Ullared var också tanken på ett företagshotell där man som företagare kan sitta någon eller några dagar i veckan för att samtala, få arbetskamrater och nätverka. Detta är en idé vi tänker jobba vidare med på flera av våra orter. Vet du någon företagare som du tror skulle vara intresserad av en plats får du mer än gärna kontakta oss 🙂

Vi lovar förvalta era idéer och se till att de hamnar hos dem som kan jobba med dem. En del behåller vi själva och jobbar med i serviceprojektet!

Det är en enorm energiboost att få all er respons!

/Jennifer