Serviceprojektet + staten = kan bli sant

Många gånger har personer vi pratat med klagat över avstånden för att träffa Försäkringskassan, Skatteverket, Arbetsförmedlingen och andra myndigheter. Främst gäller detta orterna i inlandet där det är långt till Falkenbergs centralort där servicen finns.
Förra veckan träffade vi därför chefen för servicekontoret (alltså FK, AF, Skatteverket och Pensionsmynigheten) i Falkenberg för att kolla intresset att på regelbundet basis låta personal sitta på mindre orter för öka servicen på landsbygden.

Vårt förslag togs emot med positiv nyfikenhet. Förslaget skulle bollas vidare inom myndigheterna och diskuteras. Möjliga orter där så kallade ”digitala kontor” kan tänkas bli aktuella är Ätran och Älvsered. Digitala kontor är en form av servicepunkter där man kan träffa en rådgivare för olika myndigheter för rådgivning och diskussion. Rådgivarna har också direktmöjlighet att kunna kontakta personer inne på större kontor för att få svar på frågor med mera.

Sedan tidigare jobbar vi för att kommunala tjänstemän ska kunna sitta på de orter som blir servicepunkter. Kanske inte hela veckor, men några dagar per vecka. Dels för att underlätta för dem som bor på landsbygden att få närmare till jobbet, men också för att den kommunala servicen ska kunna komma närmare befolkningen och inte bara centreras till staden.
Kul att våra idéer tas emot med positiv respons! 🙂

Denna veckan håller vi flera möten med våra kärngrupper, dvs de personer som vill jobba vidare på varje ort med att utveckla servicepunkter. Igår var vi i Älvsered, imorgon blir det Glommen och på torsdag är det Fegen. Alltid lika kul att se hur de olika behoven ser ut och hur det långsamt men säkert börjar gro idéer och energier i grupperna 🙂

//Jennifer