Fler vill leva sin dröm på landsbygden

Vi vill att fler ska få möjlighet att leva sin dröm på Falkenbergs landsbygd.

Ofta talas det om den stora drömmen att bo i storstaden, inte lika ofta talas det om att många vill leva sin dröm på landsbygden. En villa på landet toppar listan över hur svenska folket vill bo, skriver Dagens industri. Var tredje person rankar ett hus på landet högst. Bara vart femte hushåll drömmer om en lägenhet i stadsmiljö, visar en undersökning gjord av Kantar Sifo på uppdrag av Landshypotek Bank. Drömmarna om ett liv på landet är däremot långt från verkligheten för många. Enligt undersökningen vill nästan 50 procent fler bo på landet jämfört med hur många som verkligen bor där. Hälften av hushållen bor i dag som de önskar. På frågan om vilka faktorer som rankas högst när det gäller omgivningar i valet av bostad är en lugn omgivning tveklöst nummer ett enligt Landshypoteks undersökning. Andra faktorer som rankas högt är möjlighet att utöva sina intressen, närhet till naturen och möjlighet till arbete.

Under min första tid som landsbygdsutvecklare i Falkenbergs kommun har trenden att fler vill och på landsbygden bekräftats. Varje vecka får jag samtal från personer som vill leva sin dröm på Falkenbergs landsbygd.  Under våren kommer vi att visa fem olika företagare som alla lever sin dröm på Falkenbergs landsbygd.

Vill du också leva din dröm här? Vi har kontakterna som kan hjälpa dig att förverkliga dina företagsdrömmar.

Vi hörs!

Karin Torstensson Landsbygdsutvecklare Falkenbergs Näringsliv AB

karin.torstensson@falkenberg.se

0721-421493