Mötesplatsen – den viktigaste servicen?

När jag och Karin åkte runt på vår lilla ”presentationsturné” förra våren insåg vi att det finns skillnader i vad olika delar av kommunens landsbygd ville ha och efterfrågade när det kom till service. Några saker var dock enande – mötesplats, boende och kommunikationer.

Att mötesplatsen är viktig är lite mysigt såhär 2018 när vi lever våra liv allt mer digitalt, vare sig det handlar om att handla, gå till doktorn eller prata med vänner. Trots alla digitala, förenklande tjänster vill vi fortfarande träffas, se och umgås fysiskt med andra. Såklart! Alla butiksinnehavare vi har haft kontakt med intygar just det – alla människor som kommer bara för att prata, titta och vara sociala men som inte nödvändigtvis handlar något.

Alltså är mötesplatsen något vi verkligen ska ta hand om. Kanske backa lite och göra ännu mer ”analog”. Av den anledningen har vi försökt få igång en liten marknad i Ätran varje månad, vi tittar på en fikahöra på Matöppet i Slöinge och nu jobbar vi för att jobba med språk-, stick-, kvinno- och företagarcaféer på samtliga av de orter där vi vill skapa servicepunkter. Just för att mötet med andra, samverkan, samtalet är så viktigt.

I Slöinge finns redan ett väldigt uppskattat språkcafé som arrangeras i biblioteket, i Ullared likaså. Nu vill vi starta upp liknande verksamhet i nya servicepunkten i Ätran så småningom, gärna i Källsjö samt också i Långås. I Långås behövs en lokal, så vi söker efter dig som har någon lokal vi kan använda. Vilka mötesformer vill du se? Vad tycker du behövs?

Vi har redan idéer om företagarträffar med olika teman – så som bokföring, marknadsföring, momsinformation osv. Men det finns säkert mer intressanta saker som du gärna får berätta för oss. Servicepunkterna är ju för er som bor på Falkenbergs landsbygd, så berätta för oss vad just du behöver i din ort 🙂

//Jennifer