Samåkning – en smart sätt att resa?

I offentliga rummet i Ullared i april förra året fick vi mycket kommentarer och önskemål om bättre kommunikationer på landsbygden. Det är svårt att ta sig till knutpunkterna där lokaltrafiken är tätare och kommunikationerna till och från dessa knutpunkter går sällan.

Vår tanke från början var att prova en samåkningstjänst i Källsjö, där behovet efter bättre kommunikationer verkade vara extra stort. Nu har vi dock tänkt om och tänker försöka göra hela Falkenbergs landsbygds till ett testområde för en samåkningstjänst.

I samarbete med IT-avdelningen på kommunen är vårt mål nu att ta fram en e-tjänst, eller en app, för att underlätta samåkning. Till detta, för att bolla utformning, funktioner och för att praktiskt pröva den, söker vi nu referenspersoner som vill vara med och ta fram denna tjänst.

Är du intresserad? Kontakta i såfall jennifer.erlandsson@falkenberg.se 🙂 Du kan bo var som på Falkenbergs landsbygd.

Hälsningar
Jennifer