Potentiell servicepunkt i Källsjö

Servicepunktprojektet tar sig framåt och vi verkar nu ha hittat vår fjärde servicepunkt!

Sedan starten har vi sökt efter det som ska bli den fjärde servicepunkten inom projektet. För att kunna bli en servicepunkt måste vissa serviceslag finnas på platsen (matbutik, pakethantering, drivmedel, apotekstjänst och uttagsautomat) och det är på grund av detta vi inte riktigt hittat vår fjärde punkt.

Men nu kan vi ha hittat lösningen. Företaget LIVFS jobbar för att ta fram obemannade livsmedelsbutiker i miniformat där man kan handla dygnet runt genom inloggning med kontokort. Företaget är intresserade av att etablera sig i Falkenbergs inland och vi har presenterat dem för Källsjö som är en bygd som har både bensinstation och en mindre butik med mejeriprodukter. Kontakter har tagits mellan Källsjö Mejeri och LIVFS och inom kort kommer vi ha ett möte. Vi tycker det hade varit superkul om Falkenberg fick bli en av de orter där de testar sin affärsidé med obemannade butiker och ser det som en möjlighet för lokala odlare att också kunna sälja sina produkter i den lilla butiken.

LIVFS försöker också, tillsammans med Postnord, titta på en modern och smart lösning för paketutlämning, har vi tur kanske även detta kommer testas hos oss!

Vi återkommer med mer information när vi kommit längre!

//Jennifer