Succén Lev din dröm – född ur servicepunktprojektet

Den senaste månaden har Falkenbergsprojektet ”Lev din dröm” fått mycket uppmärksamhet nationellt. Projektet syftar till att ta till vara på ödehus som ett steg i att befolka landsbygden, men också att lyfta företagare på landsbygden för att visa på landsbygdens möjligheter.

Våren 2018 föddes idéen till Lev din dröm för andra gången. Första idéen hade vi redan direkt efter att vi börjat våra tjänster i januari 2017. Under 2017 fick idéen nytt syre och utvecklades, bland annat genom en resa till Örnsköldsvik och genom att vi, i arbetet med servicepunkterna, blev mer och mer varse om behovet av fler boende på landsbygden för att bibehålla och utveckla kommunal och kommersiell service.

Resultatet blev en husinventering för att se efter vilka fastigheter som stod tomma på vår landsbygd. Samtidigt gjorde vi filmer om företagare för att inspirera fler att våga se möjligheterna med att driva sitt företag på landsbygden.

En av dem var Emilia Lindholm som kontaktade oss för att hitta ett ödehus att renovera till sin drömfastighet där hon kunde driva sin verksamhet.

I januari sändes en inslag om projektet och Emilia – det blev starten på en närmast hysterisk månad med telefonsamtal och mejl från hundratals personer som nu vill flytta till vår landsbygd. Vi tycker detta är otroligt roligt för som vi insåg tidigt – en levande bygd med inflyttning är ett måste för en väl utbyggd och livsstark service!

Läs gärna mer om projektet på www.levdindromfbg.se eller på på projektets www.facebook.com/levdindrom