Servicepunkter på plats

Så händer det äntligen! Fyra av våra fem servicepunkter är på plats! Det är så himla kul att se dem gå från oklara idéer, till riktiga skisser till att nu faktiskt vara fysiskt på plats!

Från vänster till höger ser ni – Slöinge, Långås, Älvsered och sist Källsjö. Den sista punkten, i Ätran, kommer att komma på plats senare under hösten när lokalen där den ska stå är renoverad och redo.

Punkterna har fått sin innehålls-inspiration från Örnsköldsviks hyllade servicepunkter, där var Jennifer och Karin på besök i maj 2017 för att få inspiration. Där fanns plats att sitta ner, en informationspärm, en dator, skrivare, fikamöjlighet och ibland en tv-skärm. Vi har tagit med dessa delar i vårt arbete, snurrat ett par gånger på tankarna och idéerna och gjort vår egen tanke kring det hela. Våra servicepunkter består därför av en skärm som dels är turist- och kommuninformation, en offentlig dator för att kunna hitta information, en kaffemaskin för att man ska kunna sitta ner och fika (mötesplats var ett återkommande önskemål från alla fem stormötena som vi hade våren 2017 på Falkenbergs landsbygd). Bilderna är för att lyfta respektive bygd. Det som saknas på bilderna är bord och stolar som ska in på tre av platserna. På sikt hoppas vi kunna utveckla skärmarna till att innehålla betydligt med information och fylla en större funktion.

Det är kommunens Destinationsbolag som har gjort den grafiska profilen på servicepunkterna, just för att det är platsen som talar. Vi ville att punkterna skulle utmärka sig från övriga butiksytan.

I Källsjö, som är den gula skärmen som står ensam på bilden längst till höger, kommer vår minsta ”punkt” att finnas. Här blir det bara en skärm till en börja med. Den ”bor” i Källsjö Mejeris lokaler och här bedrivs en mindre liten butik där man kan köpa mejeriets produkter, men det finns också en bensinstation utanför och vi hoppas på sikt få hit en obemannad livsmedelsbutik från Lifvs Scandinavia.