Om projektet

Projektet ”Servicepunkter på landsbygden” är ett EU-finansierat projekt som Falkenbergs kommun sökt genom Tillväxtverket. Det är ett pilotprojekt på 2,5 år och syftar till att förbättra servicen på landsbygden för att fler ska vilja bo och verka i sin ort istället för att flytta till större städer.

Vad som är en servicepunkt är inte definierat utan kan vara olika för olika orter på landsbygden inom en kommun, men den ska innehålla vissa serviceslag. Det kan handla om att bygga eller skapa en mötesplats, bättre samverkan, kompetensutveckling, utveckla den lokala matbutiken eller förse orten med bättre kommunal service.

Under 2,5 år ska minst fyra servicepunkter skapas i Falkenberg. Var och hur ska invånarna, företagare, projektansvariga samt politiker besluta.

Vi som jobbar med projektet är:

Jennifer Erlandsson
Projektledare och hästtjej från Slöinge:

– Servicepunkt-projektet är ett sätt att verkligen kunna göra skillnad. Landsbygden har så mycket möjligheter och jag vill att fler ska kunna leva, verka och bo där och förverkliga sina drömmar oavsett om det är en stor trädgård, byggande av drömhuset eller skapa ett lantbruk.
Mitt mål är att invånarna på Falkenbergs landsbygd ska se möjligheterna som projektet ger och använda varje krona för att skapa något bra, hållbart och viktigt.

 

Karin Torstensson,
Landsbygdsutvecklare Falkenberg med hjärtat i Krogsered:

– Projektet servicepunkter på landsbygden ger oss stora möjligheter att göra direkta insatser för utvecklad service på Falkenbergs landsbygd.
Jag brinner för landsbygden och har mitt hjärta i den hallandska myllan. Inom ramen för projektet kommer vi att kunna göra skillnad.
Jag hoppas att vi tillsammans kan utveckla en service som ger fler chansen att leva sin dröm tillsammans med oss på landsbygden.